Atsižvelgdama į augantį susidomėjimą mobiliais maitinimo verslais Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) parengė metodines rekomendacijas viešojo maitinimo įmonėms, ketinančioms vykdyti veiklą mobiliuose maisto tvarkymo įrenginiuose – furgonuose, priekabose ar laikino pobūdžio prekyvietėse.
Rekomendacijų rinkinyje išsamiai apžvelgiami pagrindiniai higienos ir maisto saugos reikalavimai bei pateikiami praktiniai patarimai, kaip įsirengti mobilią maisto tvarkymo vietą, užtikrinant atitiktį reikalavimams ir saugius maisto gamybos bei prekybos procesus.
Rekomendacijose aptariami ir kiti šio verslo atstovams svarbūs aspektai, tokie kaip: vandens tiekimo sprendimai, paviršių priežiūra, vėdinimas, tinkamos maisto laikymo sąlygos ir kt.
„Vasaros sezonui įsibėgėjant ir suaktyvėjus renginiams, mugėms, lauko prekybai, mobilūs maitinimo įrenginiai tampa vis populiaresni. Atsižvelgdami į šias tendencijas parengėme rekomendacijas, kurios padės maitinimo verslui geriau suprasti teisinį reglamentavimą ir išvengti dažniausiai pasitaikančių klaidų. Jos ypač vertingos tiems, kurie dar tik pradeda veiklą, tačiau bus aktualios ir patirties turinčioms įmonėms, siekiančioms tobulinti ar plėsti savo paslaugas mobiliuose maitinimo įrenginiuose“, – sako Laura Ivanauskienė, VMVT Maisto ir veterinarijos politikos departamento Maisto skyriaus vyriausioji specialistė.
Tikimasi, kad šios praktinės rekomendacijos taps naudingu vadovu viešojo maitinimo verslui ir padės išvengti nenumatytų rizikų, susijusių su maisto sauga, patalpų įrengimu bei veiklos registracijos procedūromis.
Daugiau informacijos ir rekomendacijas rasite VMVT interneto svetainėje.
VMVT informacija