Kaip maisto verslo atstovai turi užtikrinti, kad maistas, kurį jie tiekia ar gamina yra saugus vartotojui?
Įkelta: 2023-11-20
Komentairai: 0
Siekiant išvengti rizikos nesaugiam maistui patekti į rinką, maistą tiekiančios, gaminančios įmonės privalo įsidiegti, įgyvendinti ir vykdyti savikontrolę. Savikontrolė – tai svarbiausių maisto saugos veiksnių, tokių kaip: maisto produktų galiojimo terminų sekimo, temperatūros kontrolės, patalpų ir įrangos švaros, ir kt. kontrolė bei užtikrinimas.
Šias sistemas būtina įdiegti kiekvienai maisto pramonės įmonei, nes jos apsaugo vartotojus ir įmonę nuo galimų neigiamų pasekmių. Nesaugus produktas rinkoje gali sukelti didelių finansinių nuostolių įmonei ir pavojų vartotojų sveikatai. Todėl maisto verslo atstovai privalo sukurti ir prižiūrėti bei kasdienėje veikloje vertinti ar reikalinga keisti, tobulinti kuriuos nors savikontrolės aspektus, kad sumažintų bet kokias rizikas. Nuolat peržiūrima ir atnaujinama savikontrolės sistema svarbi ir tam, kad visi darbuotojai, kurie ruošia, tvarko, tiekia maistą vartotojams tiksliai žinotų, kaip ir kokius reikalavimus jie turi užtikrinti.
Svarbu nepamiršti, jog verslo įsipareigojimas užtikrinti maisto saugą yra ne tik teisinis reikalavimas, bet ir didelė atsakomybė prieš vartotoją.
Kaip ir kokią savikontrolės sistemą turi įgyvendinti maisto verslo atstovai - žemiau makete.
Daugiau informacijos apie tai, kaip pasirengti savikontrolės sistemą, rasite VMVT tinklalapyje
VMVT informacija
Parašykite komentarą
El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *